Bli politisk lärling

Att få sitta i riksdagen för Liberalerna är helt fantastiskt och jag vill att många fler ska få möjlighet att ta ett politiskt uppdrag eller på annat sätt verka politiskt. Jag tror att man lär sig mest genom att delta på riktigt, att få vara med där det händer och få försöka själv. Jag tror på att det är genom att själv testa som man kan veta om det är något man tycker är roligt, något som passar just mig. Jag söker därför efter dig som vill vara politisk lärling hos mig.

Du är hyfsat politisk insatt och samhällsintresserad och vill lära dig mer om hur det verkligen fungerar i praktiken. Du vill vara med och ta fram idéer och underlag, artiklar, motioner och debattinlägg och du följer och vill delta i samhällsdebatten. Då jag sitter i riksdagens Socialutskottet som arbetande ersättare är det en stor fördel om du är intresserad av socialpolitik. Mycket av det jag gör handlar  om  barn- och ungdomsfrågor.

Hur vi lägger upp det beror mycket på dig och dina förutsättningar och vad du vill ha ut av vårt samarbete. För att det ska ge oss båda så mycket som möjligt bör du dela min politiska åskådning någorlunda, det vill säga ha en liberal grundsyn och vara medlem i LUF/Folkpartiet.

Du kommer få vässa dina argument, lära dig att söka fakta och ta fram underlag och utveckla ditt skrivande. Du kommer få en insikt i hur riksdagsarbetet fungerar, knyta nya kontakter och vara med och forma Folkpartiets politik. Dessutom kommer du ha väldigt roligt!

Hör av dig till mig på christina.ornebjar@liberalerna.se och berätta för mig vem du är, vad du själv vill ha ut av att hänga med mig och inte minst varför!

 

En vanlig dag på jobbet - intervju med lokalradion
En vanlig dag på jobbet – intervju med lokalradion