Om mig

Det är nomineringstider och jag kandiderar till riksdagen.

Jag har en dröm. En dröm om att politik ska handla om visioner och att stå upp för det du tror på. En dröm där Liberalerna är ett modernt parti med framtidstro. En dröm där vi tror på oss själva och på liberalismen.

Som riksdagsledamot har jag varit en röst för de som inte kan föra sin egen talan. De som är de allra mest utsatta och som glöms bort för att de väger lätt på valdagen. Jag vill fortsätta vara deras röst.

Det är inte bara en dröm. I riksdagen har jag fått resultat. Mitt arbete har bidragit till att Barnombudsmannen ser över de hundratals barn som varje år försvinner. Att regeringen nu ska ta fram hur särskolan ska kunna ge behörighet till vidare studier. Att barn med kroniska sjukdomar som diabetes uppmärksammas.

Politik byggs av drömmar och vilja. Jag vill få ett stopp för sexhandeln med barn. Jag vill förändra socialtjänsten i grunden. Jag vill fortsätta stå upp för de humanitära, liberala värdena i flyktingpolitiken.

Politik byggs av drömmar, hopp och en vilja att förändra för att förbättra. Min dröm är ett Sverige där alla hörs, där alla räknas. Tillsammans förverkligar vi drömmen om ett bättre Sverige, om ett mer humant Sverige.

 

Vem är jag?

Christina Örnebjär, född Christina Andersson och kallad Chri under större delen av uppväxten
f 1979 på Västerås lasarett, bodde i Skinnskatteberg fram till 1989 då flyttlasset gick till Tornfalkgatan, Oxhagen, Örebro. Christina

Gick på Oxhagsskolan under mellanstadiet, Gumaeliusskolan större delen av årskurs sju och därefter Vivallaskolan resten av högstadiet.

Flyttade till Kumla 1995 och gick på Alléskolans samhällsinriktning i gymnasiet.

Efter gymnasiet drev jag ett litet café på den skärgårdsö min far bor på för att sedan börja på Burger King i Örebro. För att kunna behålla jobbet som innebar många nätter blev det en flytt tillbaka till Örebro. Där läste jag sedan sociologi på Örebro Universitet

Ett jobb som elevassisten gjorde att jag tog mitt pick, pack och hund och flyttade till Stockholm 2001. Insåg att jag ville jobba med elever i särskild behov av stöd och började på lärarutbildningen till hösten.  Läste till gymnasielärare i svenska när första barnet kom 2004. Under föräldraledigheten beslöt vi att flytta tillbaka till Kumla och 2005 slog vi ned bopålarna i Kumlaby.
Barn nummer två kom 2006 och efter den föräldraledigheten bestämde jag mig för att byta inriktning och läsa specialpedagogik och mot yngre åldrar. 2010 fick jag min examen med behörighet att undervisa årskurs F-6

En del springvikariat i Kumla under 2010 har gjort att jag jobbat på de flesta av Kumlas skolor.
Valet 2010 innebar att jag fick ett förtroendeuppdrag som oppositionsråd på halvtid men att kombinera det med en lärartjänst var i det närmaste omöjligt så jag sysslade med politik på heltid ändå även om jag vikarierade en del. Jag var också gruppledare för Liberalerna (då Folkpartiet Liberalerna) i Kumla.

Vintern 2015 bestämde sig Johan Pehrson, då riksdagsledamot för Örebro län, för att göra något annat. Som tvåa på listan fick jag den enorma förmånen att komma in i riksdagen. Där har mitt huvudfokus varit barnrättsfrågor och jag har mitt huvudsäte i socialutskottet men är även ersättare i Civilutskottet, Utbildningsutskottet och Justititeutskottet.

Övrigt:

Utbildad sjukvårdare i hemvärnet
Hästtjej sedan lång tid tillbaka men allergier har satt stopp för mer regelbundna ridturer
Läser väldigt mycket, när och var som helst och lärde mig virka i påskas.

Bor med man, två barn, två minigrisar och en massa dammfiskar i Haga, Kumla